Zatikj 2011.09.19. 22:09

Córdoba

 Most érkeztem haza Córdobából, ahol az első orientációt tartotta a Rotary. Egy kisbusszal utaztunk 6 órát, oda-vissza 12 őt, de a várost nem nézhettük meg. Tudom, nem azért mentünk oda, de egy kicsit nem lett volna rossz kimenni. Itt 1 500 000 ember él, de ebbe beleszámolják a kisvárosokat is, ahol kb. 30 cserediák él. Ellentétben Catamarcával, itt mindenkinek 20 percet kell utazni egy találkozásért. Azt mondják nagyon szép hely, remélem így is van, ezt nem láthattam a saját szememmel.


 

 


Az orientáció egy szállodában volt megtartva, ki bérelték egy hétvégére, így csak mi voltunk ott egyedül. 60-an. J  Nagyon szép hely, minden új, szépen van berendezve, egy tó partjára épült, és mivel itt egy kicsit többet esik az eső, mint az én városomban, fű is volt a parkban.  Most találkoztam először az itteni szervezőkkel, akik orvosok, ügyvédek, kereskedők.  Ezen a találkozón nem csak külföldi, hanem argentin cserediákok is érkeztek, akik most indulnak más országokba, főleg Német országba, Amerikába, 2-en Magyarországra, és még egy pár helyre.


 

 


A district a 4815-ös számot viseli (Magyarország 1911), de mivel ez egy nagyobb ország több ember is jön ide, több districtet is létrehoztak. Péntek reggel indultunk, délre megérkeztünk, szobafoglalás és ismerkedés 17:30-ig, amikor kávé szünetet tartottunk (tudom-tudom nem is csináltunk semmit), majd 6-tól megnyitó. Mindenki bemutatkozott majd, az alapvető dolgok tisztázása: nem drogozunk, nem iszunk, nem vezetünk kocsit. Mindent két nyelven, kivetítve egy prezentációval. Majd jöttek a veszélyes dolgoktól való eltiltás: tetoválás: fertőzés veszély, hidakról való leugrálás: életveszély. Felhívták rá a figyelmünket, hogy ezek már mind megtörténtek, nem véletlenül mondják most el. Ez azért egy kicsit furcsa volt, mert a repülőgépek vezetésétől is eltiltanak, nem tudom ki miatt, de szívesen találkoznék vele. J


 

 


Itt már elég sok embernek van jogosítványa, nekem is, de ezeket most nem használhatjuk. Nem tudom hogy, de felvetődött a kérdés, hogy volt-e már valakinek gondja a rendőrökkel. Persze ez csak egymás között nem az összes cserediákkal.  Egy amerikai lány mondta, hogy neki igen, egyszer 50 helyet 70 elment a város szélén, ami nagy sebesség túllépésnek számít. Megállították, kérték a jogosítványát, de az nem volt. Teljes beleéléssel mesélte, hogy menyire megijedt és hogy ki kellett hívni az anyukáját és milyen kellemetlen volt. Meg is kérdeztem, hogy mért ilyen nagy baj, ha valaki véletlenül otthon hagyja a jogosítványát, és csak ekkor értettem meg, hogy nem is volt jogosítványa. ÁÁÁÁ így már értem… J


 

 


 

Ezután kettévált a csapat, külföldiekre, és argentinokra. Minket ismertettek az egyik legjobb túra részleteivel, amin Argentínában részt lehet venni és amiről remélem, hogy sok képet és betűt láthattok majd ti is itt. Ezután tartottak egy bemutató spanyol órát, amin én nem tudok részt venni a távolság miatt. De itt is van elég spanyol-tanulási lehetőség.

Este kis-tehetség-kutató-vetélkedő, amin egy fiú megmutatta, milyen gyorsan tudja kirakni a Rubik kockát. Körülbelül 25 másodperc. És ugyanezt egy kicsit lassabban megcsinálja a háta mögött is. Jó mi?

Majd alvás, reggel prezentációk előadása, délután „sportfoglalkozás”, majd vacsora. Eközben folyamatosan névjegy-kártya csere, kitűző csere, fényképezkedés. Délutáni program fociból, és mindenféle más játékból ált. Ezen a héten van a diák hét, mindenki elutazott egy kis városba, aminek a neve el Rodeó. Én is fogok menni, ezen a délután indulok. Most ennyi jutott az eszembe, remélem élveztétek.

 

U.i: Az itteni keresztapám valószínűleg megváltozik egészség ügyi problémák miatt.

A képeket itt érhetitek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://argentinaban.blog.hu/api/trackback/id/tr573239623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása