Zatikj 2011.09.24. 16:08

El rodeo

 Az argentinok mindig megtalálják az okot a szórakozásra. Legalábbis a fiatalok. Mióta megérkeztem minden héten különböző iskoláknak a szépségversenye volt megtartva, egyedül ma (péntek) nincsen ilyen. De ez nem is baj, csak két napja fejeződött be a diákhét, amiről itt is fogok írni egy pár mondatot. A végzős osztályba járók jövő héten indulnak egy utolsó, nagy „kocsmatúrára” Barilochebe, amiről a Rotary a cserediákokat eltiltotta az egész országban. Elég jó indokkal.


 


Szóval diák hét. Ez nem is egy igazi diák hét, inkább a diákok döntötték el, hogy az legyen, mert az iskola ugyanúgy meg van tartva, de csak az alsó évfolyamok mennek iskolába. Meg az én osztályomból páran. A helyszín El Rodeo, 6 napos program. A város egy átlagos hétköznapon teljesen kihalt, de ilyenkor és nyáron tele van diákokkal és rendőrökkel. A rendőrök mindenütt ott vannak, ami jó érzés, meg nem is. Egyik oldalról mindig biztonságban vagy, ha nem mész rossz helyre, de ha azt nézzük, hogy szükség is van rá, akkor már nem annyira jó.  Elég félelmetes látni néhány félig összevert embert hátra csavart karral, 3-4 rendőr által „kísérve” el a tömegből, ami gyakran megtörténik. Úgy a verekedés kezdetét követően 15 másodperc alatt ott a rendőrség, egy pár rövid percig várnak az erősítésre és vége is van mindennek. Ennek ellenére egy fiút megkéseltek a héten, ő most korházban van, de túlélte. Drogok elégé a felszínen vannak, mármint nem csak a legális, hanem az illegálisak is. A kemény drogokat persze nagyon keményen büntetik, most is elkaptak egy csapatot, akik LSD-t próbált árulni. Részleteket nem tudok, de egy kis cikk megjelent róla az újságban.

Ami még komoly probléma, az a vezetés. Sok fiatal vezet, sokan részegen, sokan engedély nélkül. Próbálok keresni egy képet ahol, látszik a sok kanyargós út szakadékokkal.  Amikor hazafelé jöttünk Omárral, láttunk egy kocsit az árokban, valószínűleg aznap este került oda. Beszélnek is róla sokat, tv-ben, újságban, de sok fiatal fiúnak, lánynak van vezetői engedélye így is. 

Már teljesen bele szoktam az itteni életformába, már nem vagyok annyira fáradt reggelente, de délután ugyanúgy alszok, mint a többiek. Elég sok marhahúst eszünk, ami most az egyik kedvencem. Minden héten van grillezés, erről képet is tudok mutatni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://argentinaban.blog.hu/api/trackback/id/tr263253278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása