Tegnap megint volt egy cserediák-találkozó, de most az én házamban. Az ötletet eredetileg a családom adta, nekem csak az embereket kellet meghívnom. A lényeg az, hogy jól éreztük magunkat és jót ettünk. Szomorú hír, hogy Thomasnak (Dánia) egy korábbi térd sérülés miatt haza kell mennie egy műtétre, és csak 2 hónap múlva jöhet vissza, ha visszajön.


 


Na, most akkor egy friss hír. Börtönlázadás volt Catamarcában.  Részleteket nem tudok, de egy ember meghalt, a fél börtön meg leégett, ezért most a városban egy ideiglenes börtönt állítottak fel, egy volt hotel helyén. Az ablakokat berácsozták, a járdát és a bejáratot 2m magas kordon és 20-30 rendőr őrzi, de azt mondják, hogy az igazi erő bent van, és valószínűleg így is van, már amennyire be lehet látni az ajtón.  Múltkor említettem, hogy a város tele van rendőrökkel. Ez így nem teljesen igaz, vannak városrészek, ahova a rendőr nem megy és nem is mehet, ha nem akarja kockáztatni az életét. És nem akarják, ezért oda én se mehetek. De nem is baj, furcsa helyek Magyarországon is vannak.


 

 


A közlekedés itt veszélyes, a vak is látja, de nem gondoltam volna, hogy látni is fogok balesetet. Azért nem mert gyorsan mennek, és nem figyelnek egymásra, de mindenki figyel magára. Ők sem akarnak azért meghalni. Ez alól kivétel az a motoros, akit tegnap előtt ütöttek el egy kereszteződésben. Ez így nem igaz, mert ketten voltak, és inkább elütette magát.  Szóval jobbra akart lekanyarodni (utólag így gondolom), de nem használt irányjelzőt és az út bal oldalára húzódott/tak. Szóval egy fehér VW kicsit még gyorsított is mielőtt összeértek volna. Elég nagy szerencséjük volt, még a lába sem tört el senkinek. A VW egy lámpával könnyebb lett, az ajtaját pedig az IQ betyár méltatlankodva rúgta egy modernebb formára, dühéből…


 


Sokan kérdezik, hogy van-e honvágyam, haza akarok-e menni és ilyenek. Erre csak egy válasz van: Nem. Ha akarnék, akkor se mondanám, hogy igen már nagyon unalmas itt, be akarom fejezni. A másik oldalról meg a családom sincs otthon. Sokan tudjátok, hogy a nagybátyám és a családja Németországban él és dolgozik. De most a nagybátyám egy másik városban dolgozik, még a gyerekek az anyukákkal laknak. Pontosabban 4-ből, kettő, mert a többiek Magyarországon tanulnak Lóci Pannonhalmán, Ági Debrecenben. Szóval, ha most haza mennék, akkor találkoznék a szüleimmel. Nem, mert ők épp Amerikában vannak, egy nagy túrát csinálnak bérelt kocsival a Szabadság Hazájában. J Szóval 3-4 időzóna, 9 óra idő különbség és 5-10 óra repülő út van minden esetben köztünk.

Képek Itt

A bejegyzés trackback címe:

https://argentinaban.blog.hu/api/trackback/id/tr983272845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása