Megkezdődött a nyár, és a nyári szünet. Lassan több mint 4 hónapja vagyok itt, ezért a családot is cserélünk.  A legtöbben ma cserélnek családot, de van, aki nem cserél még egy hónapig, van, aki barátoknál marad 2-3 napot, és én sem most, hanem csak a jövő héten költözök el. Egyébként ez már az 5. felmerülő időpont, szóval lehet, hogy itt maradok örökre. J

A szünet első napján meghívtak engem, és 3 másik cserediákot egy Catamarcai túrára, Antofagastára. Pénteken indultunk délután 2 órákkor, 43 C-fokban és 8 órás út után érkeztünk meg (15 C-fokban)egy nagyon kicsi településre, ahol elfoglaltuk a szállásunkat. Még az utazás közben egyszer megálltunk egy nagy homok „hegynél”, majd ezután 2 órával a semmi közepén megnéztük a csillagokat lekapcsolt fényszórók mellet. Mivel sok száz kilométerre voltunk minden fényforrástól, akármerre fordultunk az égen csillagok százezreit láttattuk.

 

Mindhárom napon sokat ültünk a kocsikban, és talán 1órában csak 10 percet töltöttünk a szabadban. Egyébként végig környezetvédelmi területen voltunk, a belépéshez engedélyt és 3 darab 4WD terepjáróval kellett rendelkezni. Mármint nem csak az út rossz minősége miatt, hanem az engedélyhez szükség volt a kocsikra. Argentína, és egész dél-Amerikában rengeteg pick-up és nagy SUV található, amik közöl, sokat csak itt gyártanak például az összes VW Amarok Argentínából származik. (még az európai is) benzin-kút sem volt a közelben (sem térerő) ezt is magunkkal kellet vinni a kocsik hátuljában.  A környéken sok alvó vulkán található (3-4 db.) Sok termálvíz és egy só tenger, ahol most Lítium bányákat építenek.  Nagyon szép helyeken jártunk, de egyszerűbb, ha képeket mutatok:

 

 

 

 

Lesz képgaléria, ha a képeket feltudtam tölteni. (160 kép)

A bejegyzés trackback címe:

https://argentinaban.blog.hu/api/trackback/id/tr793435190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása