Zatikj 2012.04.13. 20:01

Közlekedés II.

 Legutóbb leírtam a közlekedésről azt, amit én láttam és halottam, de most már szereztem Catamarcai baleseti statisztikákat, így sokkal beleláthatunk, mi is történik itt. Akkor kezdjük nyers statisztikákkal.

Motorbalesetek

Motor -Motorral

9

Motor -Autóval

37

Motor- Biciklivel

1

Motor - Kisteherautóval

10

Motor - Kamionnal

2

Motor - Gyalogossal

4

Motor - Villanypóznával

1

Motor - Állattal

4

Balesetek, amikor csak elesnek

37

Motor – Tömegközlekedési buszokkal

1

Total

106

 

Bicikli balesetek

Bicikli

  2

Összes

  2

 

Autó balesetek

Autó -Autóval

7

Autó - Gyalogossal

1

Autó – Pick uppal

2

Autó - Fával

1

Autó -Kamion

3

Autó - Állatokkal

2

Autó - Úthibával

6

Autó - Villanyoszloppal

2

Összes

24

 

Napszak

Nappal

                        87

Éjszaka

                        45

Összes

                      132

 

Nem

Férfiak

            175

Nők

             59

Kiskorúak

             27

Összes

          261

Ezek mind a belvárosban történtek, egy hónap alatt(március). Közülük 5 halálos baleset, nem tudom megmondani melyikek. Viszont a halálos balesetek nagy része este, nagy utakon történik. A 2011-es évben 317-en haltak meg, és ez 31 el kevesesebb, mint az előző évben.


 


 A legtöbb baleset motorral történik, közel 5x több mint autóval. Ezek, mint láthatjátok, elég sok féle formában történnek, viszont közel felüket valószínűleg útkereszteződésben (47) el ütik. Viszont a másik nagy részük (37) saját hibájukból esnek el. Még motorosok 4 gyalogost ütnek el autósok csak egyet.

 Lehet, hogy a férfiak jobban vezetnek, de biztosan többen szenvedtek balesetet ebben a hónapban, megközelítően 3x annyian, mint a nők. A női-férfi vezetők arányáról nem készült statisztika.

 Az önkormányzat próbál lépéseket tenni a balesetek csökkentése érdekében, több-kevesebb sikerrel. Meg szigorították a jogosítványhoz jutás feltételeit, szükséges az elsősegély tanfolyamon való részvétel, és elméleti, gyakorlati oktatás is. Ez így közel az otthoni színvonalnak felel meg, vagy inkább egy kicsit alatta van. Az engedély nélküli vezetők kiszűrése már egy nehezebb feladat, de ezt is próbálják felszámolni. Akárhogy is, a balesetek számát nem (ez nőt az előző évihez képest), viszont a halálos balesetek számát sikerült csökkenteniük.

 Viszont a rendőrség kijelentette, hogy a felnőttek a felelősek a balesetek nagyjáért, a fiatalok nagy része a motoros balesetek elszenvedője.

 Még mindig rengetegen használnak autót papírok és kötelező biztosítás nélkül, de ezek száma is csökkenőben van.

A bejegyzés trackback címe:

https://argentinaban.blog.hu/api/trackback/id/tr614413630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása